Creating directories and object libraries

25 views
asked Apr 29 in System Integration by FcoDM

Hi,

 

I am trying to use the wiringPi library that I clone and install on my raspberry pi, but when executing the make of the project I get the following errors

-------------------------------------------------
Creating object and library directories
-------------------------------------------------
Linking EmbeddedWizard-RasPi-3B
cc -L/opt/vc/lib ./obj/main.o ./obj/ewmain.o ./obj/DeviceDriver.o ./obj/Core.o ./obj/Effects.o ./obj/Graphics.o ./obj/Resources.o ./obj/Views.o ./obj/WidgetSet.o ./obj/Application.o ./obj/ew_bsp_display.o ./obj/ew_bsp_touch.o ./obj/ew_bsp_console.o -L../../PlatformPackage/RTE -L../../PlatformPackage/RGBA8888 -lm -lbcm_host -lbrcmGLESv2 -lbrcmEGL -lpthread -lewrte -lewgfx -o ./EmbeddedWizard-RasPi-3B
/usr/bin/ld: ./obj/DeviceDriver.o: en la función `DeviceDriver_Initialize':
DeviceDriver.c:(.text+0x4): referencia a `wiringPiSetup' sin definir
/usr/bin/ld: DeviceDriver.c:(.text+0x10): referencia a `pinMode' sin definir
/usr/bin/ld: DeviceDriver.c:(.text+0x1c): referencia a `pinMode' sin definir
/usr/bin/ld: DeviceDriver.c:(.text+0x28): referencia a `pullUpDnControl' sin definir
/usr/bin/ld: ./obj/DeviceDriver.o: en la función `DeviceDriver_ProcessData':
DeviceDriver.c:(.text+0x84): referencia a `digitalRead' sin definir
/usr/bin/ld: ./obj/DeviceDriver.o: en la función `DeviceDriver_SetLedStatus':
DeviceDriver.c:(.text+0x108): referencia a `digitalWrite' sin definir
/usr/bin/ld: DeviceDriver.c:(.text+0x10c): referencia a `digitalWrite' sin definir
collect2: error: ld returned 1 exit status
make: *** [Makefile:140: EmbeddedWizard-RasPi-3B] Error 1
 

Could you help me?

-Fco

1 Answer

0 votes
answered Apr 29 by Manfred Schweyer
Hello Fco,

did you try the example 'DeviceIntegration' that is provided within the folder /Examples of the Raspberry Pi Build Environment? Does it work?

If yes - then everything is installed fine (including the WiringPi library). According to your error message, the linker does not find the WiringPi library. Please check your makefile and add the library.

if no - then try to install the WirinngPi library and try to get this example working.

Let me know your answers...

Best regards,

Manfred.

Ask Embedded Wizard

Welcome to the question and answer site for Embedded Wizard users and UI developers.

Ask your question and receive answers from the Embedded Wizard support team or from other members of the community!

Embedded Wizard Website | Privacy Policy | Imprint

...